Lekre belysningsløsninger kjøkken

Inspirasjon – Kjøkkenøy

Mange av oss tilbringer mye tid på kjøkkenet, og det kalles nok husets hjerte for en grunn. I først omgang er det her vi skal arbeide og utføre en oppgave, det er derfor svært viktig at belysningensnivåene er tilstrekkelige for hva det er vi skal gjøre. Det er viktig å finne ut hvor en ofte står å arbeider, ved hyppig bruk av kjøkkenøy for eksempel, kan det være en fordel med godt lys på selve arbeidsflaten. Et svært gunstig alternativ er å bruke pendler som gir optimalt og riktig lys, men ikke nok med det. Ved bruk av pendler vil kjøkkenet fremstå helhetlig og det skaper virkelig prikk over i´en vi er ute etter. Vi tilfører et element til rommet som er med på å forsterke tredimensjonalitet.

Ved bruk av pendler på kjøkken generelt er det viktig å tenke på at lampene ikke skal være sjenerende for resten av omgivelsene. Det vil si det er uheldig å ødelegge utsikt i rommet, samt at både den som står og sitter ikke vil bli blendet av lyskilden til lampen. Foruten om det kan en leke så mye en vil med farger, fasonger, grupperinger, høyder osv.

Bilde er hentet fra kunde som har hengende to Ray pendler fra Mater over sin kjøkkenbenk. Med vakre kontraster mellom eik og sort stål tilfører disse pendlene det siste lille til rommet. Ved å ta i bruk eik som element mykgjøres omgivelsene, spesielt ved dette tilfelle med de sorte detaljene, slik at vi sitter igjen med en lun og god følelse av rommet.

Disse Mater pendlene kommer i både sort og hvit. Trestykket er montert i stålskjermen med magnet slik at du kan kan endre og justere lyssettingen selv etter behov. Modellen på bilde har en diamanter på Ø 119mm.

Ønsker man ikke å ha alt hengende fra tak men fortsatt få frem elementet i rommet kan en veggmontert løsning være svaret. Med et godt nedadrettet lys vil du også med denne løsningen skape et oversiktlig arbeidsfelt.

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Inspirasjon – Diverse pendler

Du har utallige varianter av pendler, men du må selvfølgelig se an hva som passer ditt kjøkken. Kanskje blir det for voldtsomt med en pendel på Ø 255mm, derimot passer det bedre med to mindre på Ø 110mm for eksempel. Dette er valg du må ta basert på faktorer som volum av rom, dvs. både størrelse og høyde under himling, farger og materialer, elementer o.l.

Under ligger det ved inspirasjon til ulike pendler, samt kombinasjoner av materialer og farger som går godt med hverandre spesielt i kjøkkensammenheng. Alle pendler som vises er mulig å bestille igjennom oss.

Bilde er hentet fra andtradition.com sine nettsider. Pendlene som brukes på bilde heter FlowerPot VP7 og er designet av Verner Panton. Disse kommer i både ulike størrelser og farger, og kan bestilles igjennom oss.

Bilde er hentet fra louispoulsen.com sine nettsider. Dette er Louis Poulsen sin lekre VL45 Radiopendel, designet av Vilhelm Lauritzen.